søndag 6. september 2009

Var på båter i sjøen i dag




...og fikk sett på de båtene jeg var mest interessert i:

* A31/A35 (denne hadde jeg jo sett endel på tidligere)
* First 35
* HP1030
* Elan 340

...og tok også en tur
ned i både Elan 380, Vivace'n og noen turbåter.


Rakk til og med en kort prat med Tor Hove om Elan 310, som jeg tror kan b
li utrolig heftig hvis den holder det den lover på papiret. De mest moderne designelementene kombinert med en håndterbar størrelse (også økonomisk) blir spennend
e å se nærmere på. Skal følge med og forsøke å få til en prøveseilas av denne.

HP1030 er jo en kul sak med mange innovative elementer, håper for Hans' skyld at han lykkes med prosjektet sitt! Fikk demonstrert elmotoren og det er ganske elegant. 4 timer påstås det å få fra batteriene. Malö bygger nå båten, og da blir nok resultatet upåklagelig rent håndverksmessig, så får vi se om kjøperene melder seg.


Viva
ce er vrien å forstå. På den ene siden er den en rask sak med moderne skrog, men på den andre siden er det gjort endel "finish"
elementer på den som appellerer til en helt annen kjøpegruppe. Bærer kanskje litt preg av at man har "byttet" litt strategi underveis?

First 35 tror jeg er en no-brainer - det meste er rett, og det ser også veldig bra ut. Har Beneteau klart å lage en storebror til 31.7-suksessen? Kommer det en First 30? Vi får se....spennende tider.

Men denne Elan 310 er som sagt spennende: chines, enorm relativ bredde i hekken, doble ror, t-kjøl...mon tro om ikke dette er trenden de aller fleste performanceorienterte båter vil følge fremover? Også på mindre båter?

A31 har jo klart mesterstykket å omtrent beholde alt som A35 har, men på noen færre fot. Relativt sett sier tallene for denne at den har enda mer punch enn 35'en, så vi får se om de kan få opp farten på disse etterhvert (333 Half Evil A31 har vel 1.24 LYS som kanskje stemmer som et utgangspunkt, Dagny A35 1.34 - dette må nok endel ned).

Desverre måtte vi vente i omtrent en time for at barna skulle få leke med de oppblåsbare ballene ute på vannet, så piffen gikk ut av oss, men helt klart en av de bedre båter i sjøen jeg har vært på (les: uten gjørme...).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar